Over ons

In de voormalige Bijlschool, naast het nieuw te ontwikkelen “Abel Tasmankwartier” en dicht tegen het gezellige centrum van Oud-Beijerland vind je Pizzeria “El Flaco”. El Flaco is ontstaan uit passie, liefde voor Italië en voor lekker eten.

El Flaco betekent letterlijk vertaald “de magere” wat de bijnaam was van Johan Cruyff bij zijn komst in Barcelona in de jaren zeventig. Aangezien Johan een grote inspirator was voor vele mensen en zeker ook voor UP, de Stichting die tevens in de Bijlschool is gevestigd, hebben we de pizzeria deze naam gegeven. Mede omdat een echte pizza een dunne bodem als basis heeft.

Stichting UP biedt een dagbesteding aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel hiervan is zelfontplooiing en integratie zodat maatschappelijke participatie ontstaat. Dit wordt dagelijks ondersteund door werk, sport- en ontspanningsactiviteiten.

Door de start van Pizzeria “El Flaco” ontstaan er allerlei werkzaamheden voor de collega’s van UP. Dit zijn vooral voorbereidende werkzaamheden zoals o.a. het planten/telen, verzorgen en oogsten van de gewassen uit eigen tuin, opdekken van de tafels, verzorging van de tafeldecoratie en het schoonmaken van het restaurant.

Naast het vaste personeel van El Flaco werkt er op diverse dagen een collega van UP onder begeleiding van een buddy (vrijwilliger/vrijwilligster) een aantal uurtjes mee in het restaurant.

Pizzeria “El Flaco” is geopend van woensdag t/m zondag van 17.00 uur tot 22.00 uur.

Bij mooi weer is ons terras geopend.