Over ons

In de voormalige Bijlschool, dicht tegen het gezellige centrum van Oud-Beijerland vind je Pizzeria “El Flaco”.

“El Flaco” is ontstaan uit passie, plezier, liefde voor Italië en voor pizza’s.

El Flaco betekent letterlijk vertaald “de magere” wat de bijnaam was van Johan Cruyff bij zijn komst in Barcelona. Aangezien Johan een grote inspirator was voor vele mensen en zeker ook voor UP, de Stichting die tevens in de Bijlschool is gevestigd, hebben we de pizzeria deze naam gegeven. Mede omdat een echte pizza een dunne bodem als basis heeft.

Stichting Up biedt een dagbesteding aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel hiervan is zelfontplooiing en integratie zodat maatschappelijke participatie ontstaat. Dit wordt dagelijks ondersteund door werk, sport- en ontspanningsactiviteiten.

Door de start van Pizzeria “El Flaco” ontstaan er allerlei werkzaamheden voor de collega’s van Up. Dit zullen vooral voorbereidende werkzaamheden zijn zoals o.a. het planten/telen, verzorgen en oogsten van de gewassen uit eigen tuin, verzorging van de tafeldecoratie en onder begeleiding van een buddy meewerken in het restaurant.

Pizzeria “El Flaco” is 3 dagen per week geopend van donderdag t/m zaterdag van 17.00 uur tot 22.00 uur. In de zomer zijn we eerder geopend zodat u op ons terras heerlijk kunt genieten van een espresso, een mooi glas wijn of een ander verfrissend drankje en uiteraard ook van onze ovenheerlijke Napolitaanse pizza’s of andere gerechten.

Check onze site voor de openingstijden van het terras.