FILOSOFIE

Pizzeria “El Flaco” streeft altijd naar de mooiste smaken, topkwaliteit en daarmee het beste resultaat. Daarom worden onze pizza’s gebakken in een traditionele Italiaanse Valoriani houtoven en bereiden wij onze gerechten met pure en verse producten die we zoveel mogelijk uit onze eigen tuin halen.

Een dunne luchtige rand met een knapperige korst en fluweelzachte bite. Belegd met dieprode tomatensaus, mozzarella, de beste olijfolie en frisgroene basilicum… Pizza’s zijn een vak apart.

‘Er is geen product in de wereld in staat om zoveel culinaire emoties op te wekken als de Pizza…’ Carlo Petrini, internationaal voorzitter Slow Food.

De wieg van de pizza stond in de Zuid-Italiaanse havenstad Napels. Tarwe, water, zout en vooral tijd waren toen al de basis van hét gerecht uit Napels, dat nu in Italië als culinaire vorm van kunst wordt gezien. Sinds haar geboorte zijn enthousiaste Pizzaioli (pizzabakkers) aan de slag gegaan om het recept te perfectioneren. Ook bij El Flaco hebben we onze eigen wijze van deegbereiding ontwikkeld, met respect voor de oude tradities uit Napels.

ONS DEEG
De reis van onze pizza’s begint in Cossano Belbo, een schilderachtig dorpje in de heuvels van de Italiaanse Langhe. Daar wordt in de meelfabriek van Mulino Marino op zonne-energie de beste biologische tarwe tot bloem gemalen. Een dag van tevoren kneden wij hier met o.a. dit biologische bloem, zeezout, Oud-Beijerlands water en gist een geweldig pizzadeeg dat minstens 24 uur de tijd krijgt om te rijzen.

EEN EIGEN DESEM
Naast de pizza’s bakken we met onze eigen desemcultuur een heerlijk en gezond zuurdesembrood. Een desem is een verzameling natuurlijke gisten en bacteriën, die ons brood prachtig laat rijzen en een unieke smaak geeft. Onze desemcultuur is gestart in de Dolomieten door een van onze bakkers. Deze bergdesem verzorgen wij iedere dag met veel liefde door hem bloem en water te geven, als dank daarvoor geeft hij ons brood een extra dimensie.

Wij zijn gek van pizza, van ons biologische bloem tot ons eigen desem en de Valoriani oven. De oven vertaalt deze liefde in een oogwenk tot een kunstwerk, waar we keer op keer trots op zijn.